Bavette

Bavette

Dit keer geen vergeten groente maar vergeten vlees. Op de bbq vandaag de bavette. Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde 'vang'. Een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd.

Voorbereiding

Verwijder het vet van de Bavette. Leg vervolgens de bavette in een ovenschaal en wrijf er de barbecuerub rondom in. Plaats het vlees vervolgens terug in de koelkast voor minimaal 6 uur. Haal de Bavette uit de koelkast, verwijder hem uit de ovenschaal en laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Bereiding op de barbecue

Verwarm uw barbecue tot 200° en richt hem in voor de directe methode. Gebruik als rookhout bijvoorbeeld mesquite. Plaats het vlees op de barbecue en gril ca. 5 min. per kant totdat de kerntemperatuur van 54°C is bereikt. Laat de bavette dan ingepakt ca. 5 min. rusten.

Bavette is werkvlees en daardoor wat steviger van structuur, snijd het daarom in dunne plakken van ca. 3mm. Snijd het vlees haaks op de draad.

Bekijk dit recept op Fire&Food TV