Braadworst in bier

Braadworsten met de smaak van donker bier en zoete ui

Grill de worstjes op een heet rooster zodat ze mooi bruin worden

Met dit eenvoudige recept tovert u heerlijke braadworsten op tafel. Met slechts een fles donker bier en wat (zoete) ui geeft u de braadworsten een nog meer smaak.

De voorbereiding

Snij de ui in ringen en leg ze in een ovenschaal en giet het bier eroverheen. De rauwe worsten rondom met een vork inprikken en bij de ui leggen. Op deze manier trekt de smaak van het bier met de uien goed in de worsten. De worsten moeten daarom ondergedompeld zijn in het bier.

Bereiding op de barbecue

Zet de schaal op de voorverwarmde barbecue en laat het ca. 20 min. sudderen met gesloten deksel. Keer de worsten een keer om, zodat ze een gelijke garing hebben. Haal vervolgens de worstjes uit de schaal en grill ze op een heet rooster gedurende 5 min. Zo krijgen ze een mooie bruine kleur. Serveer de worstjes en de uiringen met oerbrood en uiteraard een lekker koud biertje!