Vinkenlap

De vinkenlap oftewel flank steak, een vergeten stukje rundvlees maar oh zo lekker op de grill

Vinkenlap

Voorbereiding

Roer voor de marinade de honing, lente-uitjes, whisky en sojasaus door elkaar. Leg het vlees in een ondiepe schaal en meng er de marinade door heen. Dek af en laat dit zo'n 2 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees 1 uur voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Bereiding op de barbecue

Laat je barbecue warm worden totdat je kolen een grijze gloed hebben. Leg het vlees direct op je rooster en grill het 5 minuten aan iedere kant. De beste smaaksensatie heb je als het vlees een kerntemperatuur bereikt van 35° C. Check dit met je kerntemperatuurmeter. Laat het even in aluminiumfolie rusten.

Strooi er voor het serveren nog wat versgemalen zout en peper overheen en snij het vlees haaks op de draad. Een vinkenlap is wat steviger van structuur, snijd het daarom zo dun mogelijk.

Bekijk dit recept op Fire&Food TV