Beer can chicken

Kip van de barbecue op bijzondere wijze

Beer can chicken

Beer can chicken is een echte Amerikaanse barbecueklassieker. We zetten de kip op een bierblik en grillen deze vervolgens op indirecte wijze. Een eenvoudig recept voor een heerlijk malse kip van de barbecue.

De voorbereiding

Leg de kip in een schaal en wrijf deze zowel aan de binnenkant als de buitenkant goed in met olijfolie en de barbecuerub/kruidenmix. Laat dit ongeveer een uur intrekken. Maak vervolgens het bierblik open. Gebruik voor het beste resultaat een blikopener om de gehele bovenkant van het blik te verwijderen. We gebruiken de helft van het blik bier voor de kip. Plaats de kip op het bierblik en zorg dat deze hier stevig op blijft zitten.

Bereiding op de barbecue

Maak vervolgens de barbecue aan en zorg dat deze een temperatuur van ongeveer 150-175°C heeft. Indien je gebruik maakt van een ketelbarbecue is het handig het bovenste rooster te verwijderen en de kolen aan één kant van de barbecue te plaatsen.

Grill de kip op een barbecuetemperatuur totdat deze een kerntemperatuur heeft van 80°C. Meet hierbij het dikste deel van de kip met een kerntemperatuurmeter en zorg hierbij dat je niet op het bot zit. Draai de kip regelmatig voor een gelijke garing.

Bekijk dit recept op Fire&Food TV