Gevulde kipfilet van de barbecue

Pittige kip met haricoverts en katenspek

Gevulde kipfilet

Met dit eenvoudige recept verander je een eenvoudige kipfilet in een zoet-pittige lekkernij van de barbecue. Serveer de gevulde kipfilet met een gepofte aardappel met zure room.

Voorbereiding

Kook de haricoverts beetgaar in heet water. Maak de knoflook fijn en meng dit met de chilisaus, honing en cajunkruiden als marinade. Snijd vervolgens de kipfilets in de lengte een paar centimeter in, en plaats de haricoverts. Dompel de gevulde kipfilet in de kom met marinade en omwikkel ze met katenspek. Gebruik eventueel een prikker om het geheel bij elkaar te houden en plaats de kipfilets bij elkaar in een braadslede. Snijd de limoen in stukken en plaats deze bij de kipfilets. Giet een eventueel restant van de marinade er overheen en laat het minimaal een uurtje intrekken in de koelkast.

Bereiding op de barbecue

Maak vervolgens de barbecue aan en zorg dat deze een temperatuur van ongeveer 150-175°C heeft. Richt de barbecue in voor de indirect methode. Plaats de braadslee op de barbecue en plaats het deksel. Grill de kipfilets tot deze een kerntemperatuur hebben van zo'n 65°C. Zet de kipfilet vervolgens nog even kort aan op de directe methode tot maximaal 75°C voor een knapperige bite.


Gevulde kipfilet
Gevulde kipfilet