Griekse BBQ Burgers

Sappige Griekse hamburgers met feta en olijven

Griekse BBQ Burgers

De voorbereiding

Belangrijk bij deze zelfgemaakte hamburgers is dat u het juiste rundergehakt in huis haalt. Let er op dat het gehakt niet te mager is, anders vallen de hamburgers tijdens het grillen uit elkaar of worden ze niet mooi stevig. Vraag de slager om advies.

Snijd de olijven in kleine stukjes en verwijder indien nodig de pit. Meng het rundergehakt vervolgens met de olijven en de verse feta, en breng op smaak met zout en peper. Maak vervolgens mooie dikke ronde burgers van ongeveer 100 tot 150 gram, gebruik hiervoor eventueel een hamburgerpers. Vergeet niet een kuiltje in het midden van de hamburger te maken voordat deze de grill op gaat. Zo voorkomen we dat de hamburger gaat bollen. Laat de burgers een uurtje rusten in de koelkast.

Bereiding op de barbecue

Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem op tot ongeveer 175° graden. Leg de hamburgers op het hete rooster en grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de hamburger). Zodra de hamburger los komt van het rooster, draai je deze maximaal 1 keer om. Blijf de burgers niet draaien en druk niet met uw tang op de burger. Hierdoor gaan smaakvolle vleessappen verloren.

Meet met een thermometer of de hamburgers de juiste kerntemperatuur bereikt hebben. Bij een kerntemperatuur van rond de 65° zijn uw hamburgers gaar. Indien u niet in het bezit bent van een kerntemperatuurmeter, kunt u natuurlijk ook een hamburger door de midden snijden. Laat de hamburgers kort rusten in aluminiumfolie, en serveer deze vervolgens met ijsbergsla, koolsla en wat tzatziki op een vers hamburgerbroodje.

Bekijk dit recept op Fire&Food TV