Spareribs

De onmisbare klassieker bij een barbecue

Spare ribs

De sparerib is een onmiskenbare klassieker bij iedere barbecue. Met dit recept maken we heerlijk malse spareribs, door ze langzaam te garen op de indirecte methode en een lage temperatuur. Het bereiden duurt daardoor wat langer, maar dat is het meer dan waard!

Voorbereiding

De vlies die op de achterkant van de spareribs zit (de kant van de botten) weghalen. Hiervoor gebruik je een klein mesje (bijvoorbeeld een aardappelschilmesje). Steek het mesje onder de vlies en creëer zo een opening. Trek nu de vlies van de botten. Smeer de spareribs in met de rub en laat ze een nacht in het aluminiumfolie in de koeling liggen.

Bereiding op de barbecue

De spareribs zullen in totaal 4 uur op indirect vuur garen bij een temperatuur van 110 graden en zeker niet warmer dan 130 graden. Het beste is dan ook om gebruik te maken van een smoker of een barbecue met een deksel.

We beginnen met de vleeskant naar beneden. Voor een lekkere rooksmaak voegen we nu ook de houtsnippers toe. Strooi deze direct over de hete kolen. Draai de spareribs na 45 minuten om en laat ze weer rustig 45 minuten garen. Haal de spareribs vervolgens van de grill en wikkel ze stuk voor stuk in de aluminiumfolie. Voordat je het pakketje dichtvouwt voeg je 3 eetlepels appelsap toe.

Leg ze weer terug op de barbecue en laat ze weer voor 1,5 uur garen. Haal de spareribs uit het aluminiumfolie en bestrijk ze met de glaze. Grill ze nu nog maximaal 60 minuten. Pas op dat ze niet te donker worden en bestrijk ze af een toe met de glaze.

Bekijk dit recept op Fire&Food TV