Kerntemperatuur meten
Door de kerntemperatuur zorgvuldig te meten bent u verzekerd van een heerlijk stuk vlees met de perfecte gaarheid.
Met het nauwkeurig meten van de temperatuur van uw vlees zorgt u ervoor dat u een heerlijk stuk vlees op tafel tovert, met de perfecte gaarheid. Bereiding met de juiste temperatuur zorgt er ook voor dat alle bacteriën onschadelijk worden gemaakt. Belangrijk hierbij is gebruik te maken van een kerntemperatuurmeter.
Hoe meet ik de kerntemperatuur?
Voor het meten van de kerntemperatuur heeft u een thermometer nodig, deze zijn er in verschillende prijsklassen en te koop bij speciaalzaken, webwinkels of gemakswinkels als Blokker. De kerntemperatuur van uw stuk vlees meet u door de kerntemperatuur in het dikste gedeelte van het vlees te plaatsen. Zorg ervoor dat de sensor vrij blijft van bot en vet, beiden zorgen namelijk voor een onnauwkeurige meting van de kerntemperatuur.
Kerntemperaturen per vleessoort
In onderstaande tabel zijn de kerntemperaturen per vleessoort weergegeven. Onderstaande kerntemperaturen zijn richtlijnen, controleer altijd met een nauwkeurige kerntemperatuurmeter.
Kerntemperatuur Rund | |
---|---|
Rare | 50° - 52° |
Medium | 60° - 63° |
Well done | 67° - 70° |
Kerntemperatuur Kalf | |
Rare | 50° - 52° |
Medium | 60° - 63° |
Well done | 67° - 70° |
Kerntemperatuur Lam | |
Rare | 55° - 60° |
Medium | 60° - 63° |
Well done | 70°+ |
Kerntemperatuur Varken | |
Medium | 60° - 63° |
Well done | 70°+ |
Kerntemperatuur Kip | |
Well done | 70° - 75° |